Årets bisnack 2024

2 juli, 2024

2024

Hej Biodlarkollega!

Välkommen till ”Bisnack” i Kupan. I år startar vi med första Bisnack måndagen den 13 maj kl. 18,30, därefter måndagen den 3 juni, måndag 1 juli. Måndag den 5 augusti kommer vi att vara i Ullvi Bystuga, Lortgattu, det kommer att vara skyltat från Sågmyravägen, vi kommer även då att ha remsor med thymol att dela ut (måste förbokas och hämtas där och då, återkommer om det), måndag 2 september och avslutas måndag den 21 oktober.

Tanken är att vi träffas för att kunna ventilera/diskutera de funderingar och frågor som kan uppstå i skötsel av våra bin.

Vid träffen den 21 oktober är ni Välkomna på ett öppet styrelsemöte från kl. 18,00. Vi kommer även dela ut oxalsyra, ta med burk till oxalsyran. Vi återkommer om plats då vi inte kan vara i ”kupan” som är för liten.

Efter mötet blir det honungsbedömning och som vanligt bisnack. OBS! Endast 1 burk per biodlare får lämnas in för bedömning, Bihusesynen ska vara ifylld finns i Bitidningen nummer 4 som bilaga.

OBS!! All burk försäljning sker i samband med bisnack kvällarna. Så passa på att köp burkar när vi har bisnack. Du kan betala med Swish.

Vi bjuder på fika!

Hälsningar Styrelsen

Leksands Biodlarförening